nieuws

31 aug 2000, 00:12

Fusie Nieuwsblad en Groninger Dagblad-Stad ‘niet onmogelijk’

Een fusie tussen het Nieuwsblad van het Noorden en het nieuwe Groninger Dagblad-Stad is nu volstrekt niet aan de orde, maar op termijn’ niet onmogelijk’. Dat zei vanmiddag Geert-Jan Laan, de hoofdredacteur van het Nieuwsblad van het Noorden in een vraaggesprek voor Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens hoofdredacteur Geert-Jan Laan gaat het momenteel weer redelijk met het Nieuwsblad van het Noorden. De krant heeft het de laatste jaren erg moeilijk gehad en leed fors abonnee-verlies. Maar volgens Laan heeft de krant het dieptepunt gehad en gaat het momenteel weer beter. Hij ontkende met kracht dat de krant minder dan honderdduizend abonnees over heeft gehouden. ‘We zitten ruim boven de honderdduizend’.
Volgens Laan was de daling van het abonnee-bestand vooral ook een gevolg van de komst van nieuwe media, Radio en TV Noord en andere kranten. ‘We hadden vroeger zo’n beetje alleenvertoningsrecht, maar dat hebben we niet meer’
Hij denkt echter dat het Nieuwsblad van het Noorden, juist dankzij de komst van tal van nieuwe en versnipperde media, nieuwe kansen krijgt. ‘We zijn voor veel mensen daardoor een soort rustpunt, een moment van ordening in de middag’, zo betoogde hij.
Op de vraag van de verslaggever of er een fusie met het Groninger Dagblad Stad zit aan te komen, antwoordde hij: ‘Nee, dat weet ik niet’. Na enig aandringen stelde hij wel een fusie op termijn niet voor onmogelijk te houden. Maar volgens hem is er nu zeker geen aanleiding voor. ‘We zitten op vaste koers met de twee dagbladen’.
Volgens Laan is het zelfs zo dat de Hazewinkel Pers meer kranten verkoopt dan vorig jaar. ‘We zitten in de plus’. Maar welke kranten precies in de plus zitten, en voor hoeveel, daar liet hij zich niet over uit. Volgens hem is dat een zaak van de directie en maakt Hazewinkel Pers spoedig de nieuwste oplage-cijfers van het bedrijf bekend.