nieuws

13 aug 2001, 00:12

Friese man ontvoerd uit peeskamer Groningse prostituee

Een 23-jarige man uit Leeuwarden is zaterdagnacht vanuit een peeskamertje aan de Vishoek ontvoerd door twee mannen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Leeuwarder die samen met een 26-jarige vriend uit Friesland op bezoek was bij een prostituee aan de Vishoek werd daar overvallen door twee mannen. Zij kwamen het prostitutiepand binnen en begonnen direct te slaan. De vriend kon het pand uit komen en in de Brugstraat de politie waarschuwen.
Toen agenten naar het pandje gingen bleek deze leeg te zijn. Later in de nacht dook de Leeuwarder op in Beijum waar hij via een buurtbewoner de politie waarschuwde en vertelde mishandeld en ontvoerd te zijn geweest. Hij had vastgezeten in een woning aan de Ankemaheerd maar kon zichzelf bevrijden en alarm slaan.
Op basis van de binnengekomen informatie heeft de politie drie mannen aangehouden in de rosse buurt. Uit onderzoek bleken zij niets met de feiten van doen te hebben en zijn op vrije voeten gesteld. De politie heeft een uitgebreid onderzoek gestart naar de omstandigheden van het incident en een technisch onderzoek verricht in het pandje en de woning waarin de man heeft vastgezeten. Ook de achtergronden en reden van het incident worden onderzocht.