nieuws

15 mei 2001, 00:12

Frank de Boer in Groningen in verband met nandrolon-zaak

Frank de Boer van FC Barcelona heeft maandag een bliksembezoek gebracht aan Groningen in verband met de ‘nandrolon-zaak’. Hij was op bezoek bij het bedrijf Xendo Laboratories dat onderzoekt waar de hoge concentraties nandrolon die bij Frank de Boer werden aangetroffen, vandaan kunnen komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Xendo Laboratories is een jong Gronings bedrijf dat anderhalf jaar geleden werd opgericht en medicijnen test voor de farmaceutische industrie. Het bedrijf werd onlangs benaderd door de schoonvader van Frank de Boer, Rob Cohen, met het verzoek een onderzoek in te stellen naar de mogelijke herkomst van het nandrolon.
Volgens directeur R. Schwietert was Frank De Boer slechts zeer kort in Groningen. Maar wat hij exact kwam doen, daarover wil Schwietert geen mededelingen doen. Eerder liet Schwietert weten dat volgens hem de methode om nandrolon bij spelers te meten onnauwkeurig is. Zo werd bij Frank de Boer niet de aanwezigheid van nandrolon zelf gemeten, maar de concentratie van een afbraakprodukt. Xendo Loboratories is bezig aan een systematisch onderzoek naar de spullen die De Boer heeft gebruikt. Op die manier moet duidelijk worden waar de hoge concentratie nandrolon vandaan komt. Het onderzoek kan waarschijnlijk ettelijke maanden gaan duren. Daarbij worden alle middeltjes die De Boer heeft gebruikt, variërend van tandpasta tot voedingssupplementen, aan een uitgebreide analyse onderworpen.