nieuws

30 aug 2001, 00:12

Foto-expositie over Groninger studentenleven

In de verschillende Noorderlicht-exposities nemen de foto’s van Reyer Boxem een aparte plaats in. In het Studentenkantoor van Rabobank aan de Guldenstraat 12 wordt een bijzonder vormgegeven expositie over Studentenleven ingericht: foto’s die een beeld geven van de wereld van studeren en studenten in Groningen. Sport, studeren, stappen: de befaamde 3 s’en uit het leven van meer dan 35.000 Groninger studenten. Aanleiding voor de tentoonstelling is dan ook zowel de fototentoonstelling Noorderlicht als de opening van het academisch jaar 2001-2002.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Reyer Boxem (Landsmeer, 1967) volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Na zijn afstuderen in 1994 vestigde de fotograaf zich in Groningen. Boxem werkt als freelance fotograaf onder meer voor het Nieuwsblad van het Noorden, de UniversiteitsKrant, Trouw, Het Parool en HP/ De Tijd. Tevens is hij vaste fotograaf voor Rabobank Groningen.
Aan de buitenzijde van de bank, boven de geldautomaten en links van de entree, hangen meterslange prints. In het gebouw is in een lange print een collage te zien. Alle foto’s zijn ook na slutingstijd van de bank zichtbaar. Zo ontstaat een stijlvolle 24-uurs blikvanger. In totaal zijn 20 foto’s te zien, zowel kleur als zwart-wit, die een periode van vier jaar fotografie in Groningen tonen. Een aantal foto’s is niet eerder gepubliceerd.
Dit is de eerste keer in Groningen dat foto’s in dit formaat worden geprint en in de publieke ruimte worden tentoongesteld. De tentoonstelling is door Lia Sportel van Studio Frank en Lisa vormgegeven en ingericht.