nieuws

13 mei 2001, 00:12

FNV begint in Groningen burn-out informatielijn en website

Het FNV begint volgende week in Groningen een opmerkelijke landelijke hulplijn voor werknemers die met burn-out kampen of informatie over de beroepsziekte zoek

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De noordelijke FNV-afdeling schept met deze dienst een uniek aanspreekpunt, waar op de meest gestelde vragen een antwoord te krijgen is. Tegelijkertijd met de in Groningen gevestigde telefonische dienst wordt een internetsite gestart.
De vakbond werkte meer dan een jaar aan het project en stak er enkele tonnen in. Links met onder meer vele hulpverlenende instanties moeten het zoeken naar gegevens vergemakkelijken. De website wordt snel uitgebreid met zogeheten ‘communities’. ‘’Daarmee kunnen bijvoorbeeld personen met burn-out met elkaar communiceren en van elkaars ervaringen leren’’, vertelt projectcoördinator Wieke Berends. ‘’Er is grote behoefte aan dit soort informatie, we krijgen nu al vele telefoontjes.’’
De telefoonlijn en de site zijn vanaf 16 mei in de lucht. De telefoonlijn is vanaf dat moment te bereiken op nummer 0900-2021699. Voorlopig is het telefoonnummer een aantal uren per dag gedurende drie dagen in de week bereikbaar.
Het FNV houdt zich al geruime tijd bezig met burn-out. Het aan de vakbond verbonden Bureau Beroepsziekten doet er bijvoorbeeld onderzoek naar. Vorig jaar begon de noordelijke afdeling anti-burn out cursussen, die veel belangstelling trokken. Aan de oprichting van een patientenvereniging wordt gewerkt. Hierbij zijn ook zorgverzekeraars en hulpverleners betrokken.