nieuws

27 aug 2001, 00:12

Flat ontruimd na gasexplosie

Een flat in het Groningse Appingedam is zondagmiddag ontruimd, nadat in één van de appartementen een gasexplosie plaatsvond. De twee bewoners van het getroffen appartement en een aanwezige monteur zijn met lichte brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De regiopolitie Groningen vermoedt dat een gaslek onder de vloer de oorzaak van de explosie is. Bij de explosie zijn de gehele achtergevel en alle ramen van de woning eruit geslagen.
Alle dertig appartementen in de flat zijn ontruimd, omdat brandweer en politie het lek niet konden vinden. De getroffen woning is vervolgens van het gasnet afgesloten. De geëvacueerde bewoners hebben de middag in een nabijgelegen bowlingcentrum doorgebracht.
De precieze toedracht van de explosie hebben brandweer en politie nog niet weten te achterhalen, aldus een politiewoordvoerder. Onder de vloer zijn monsters genomen die naar het Nederlands Forensisch Instituut zijn gestuurd voor nader onderzoek. De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat in de kleine vochtige ruimte onder de vloer methaangas is ontstaan.