nieuws

27 sep 2012, 14:02

Filmbeelden leiden tot aanhoudingen Haren

De politie in Groningen heeft na analyse van de tien gigabyte aan amateur- politiebeelden van de rellen vrijdag in Haren de eerste drie aanhoudingen kunnen verrichten. Drie tieners werden op de beelden door de politie herkend en zijn woensdag aangehouden, zo maakte de politie donderdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Twee van de verdachten, een 18-jarige jongen uit de Friese gemeente Skarsterlân, en een 16-jarige jongen uit Groningen, werden door hun ouders naar het bureau gebracht nadat zij door de politie waren geïnformeerd. De twee worden verdacht van diefstal uit een supermarkt. De derde verdachte, een 18-jarige jongen uit Smallingerland, wordt verdacht van openlijke geweldpleging.

Op basis van de analyse van de filmbeelden verwacht de politie komende tijd nog zeker vijftig andere aanhoudingen te kunnen verrichten. De politie zoekt nog naar de namen van deze verdachten. De politie kreeg tot nu toe 400 tips.

De politie heeft tot nu toe 39 aanhoudingen verricht, waarvan 34 tijdens de rellen. Twee verdachten hebben zichzelf bij de politie gemeld.