nieuws

10 jun 2009, 20:08

Fidel Castro en wervelende Cubaanse muziek in Groningen

Fidel Castro komt naar Groningen. Niet in levende lijve, maar wel op tal van afbeeldingen. Dat gebeurt in het kader van een bijzondere Cubaweek die niet zo zeer de ooit idealistische hervormer maar nu stokoude dictator Castro centraal stelt, maar wel het eiland en de cultuur van Cuba.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groninger Museum organiseert in samenwerking met Marketing Groningen en de Groningen City Club een Cubaweek van 17 tot en met 20 juni a.s. die Groninger zal omtoveren tot een zinderende zomerse stad in Cubaanse sfeer, met vele Cubaanse activiteiten.
Deze samenwerking is ontstaan ter gelegenheid van de tentoonstelling Cuba! Kunst en geschiedenis van 1868 tot heden in het Groninger Museum.
Alle activiteiten sluiten aan op het thema Cuba en bieden een veelzijdigheid die Cuba rijk is. Images Filmtheater toont een film van Wim Wenders over de beroemde Cubaanse band “Buena Vista Social Club”, er vinden dansoptredens plaats door onder andere Dos Cubanos, Juan Carlos en El Son Cubano, muziek door Los Bomberos, Aché Cubano, Los Hermanos, Coro Cantoro, Denise Rivera en een stadsbraderie in de binnenstad.

Kijk voor informatie en het complete programma op
www.groningermuseum.nl of www.toerisme.groningen.nl.
Programma Cubaweek in het Groninger Museum:

Woensdag 17 juni t/m zaterdag 22 juni 2009
Tentoonstelling Cuba! Kunst en geschiedenis van 1868 tot heden.
Woensdag 17 juni 2009
Kinderconcert Mini Mogambo
Idaira Moragues en Anah Mercera, zangeresjes van Mini Mogambo zingen oude Cubaanse kinderliederen.
Tijd: 15.00-16.00 uur.
Vrijdag 19 juni 2009
Vrijdagavondlounge met traditionele Cubaanse songs van Denise Rivera
Tijd: 17.00-19.00 uur.
Los Bomberos & Harry Niehof
‘Cuba Blues’ in het Groninger Museum. Harry Niehof en Los Bomberos spelen authentieke Cubaanse Son met Groningse teksten. Harry Niehof: zang/gitaar, Rob Zwaving: zang/gitaar, Bas Blanken: zang/tres, Ron Glasbeek: zang/contrabas, Marten Miedema: zang/trompet, Rafael Tahapary: conga's/percussie.
Tijd: 20.00-21.00 uur.