nieuws

19 mrt 2013, 21:09

VVD Haren wil uitleg van Rehwinkel

De VVD in de gemeenteraad van Haren wil dat voorzitter Peter Rehwinkel van de Veiligheidsregio uitleg komt geven aan de raad over zijn rol tijdens de Facebookrellen in het dorp. VVD-fractievoorzitter Pieter Terpstra heeft burgemeester Rob Bats per brief gevraagd dat te regelen, meldde hij woensdag na berichtgeving door RTV Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


Terpstra vindt het te vroeg om een oordeel te vellen over de rol van de Groningse burgemeester Rehwinkel. In het rapport van de commissie-Cohen wordt hem verweten op de avond van de rellen niet erg behulpzaam te zijn geweest, onder andere omdat hij aanvankelijk geen toestemming gaf om feestgangers per bus van Haren naar Groningen te vervoeren.

,,Haren is de plek waar het allemaal gebeurd is. Het lijkt me niet meer dan logisch dat hij aan de raad komt uitleggen waarom hij bepaalde keuzes heeft gemaakt'', lichtte Terpstra toe.

Burgemeester Bats liet woensdagmiddag via zijn woordvoerster weten dat hij het verzoek van de VVD binnenkort zal neerleggen bij Rehwinkel. Volgens de zegsman van de Groningse burgemeester was er woensdag nog geen verzoek binnen. ,,Maar zodra dat er ligt, zullen we dat bekijken.''

De rol van Rehwinkel als voorzitter van de Veiligheidsregio rond en tijdens Project X wordt op woensdag 17 april door de gemeenteraad van Groningen besproken in een extra raadscommissievergadering. Rehwinkel is gevraagd om voor die tijd in een brief te reageren op het rapport en zijn optreden.