nieuws

23 sep 2001, 00:12

Feestelijke opening multifunctioneel activiteitenterrein in Onnen op 22 september

Op zaterdag 22 september a.s.om 14.30 uur zal de wethouder van Welzijn, Fijke Liemburg, de openingshandeling verrichten van het multifunctioneel activiteitenterrein in Onnen. Aansluitend hierop zullen kinderen ballonnen oplaten, waarna er sportdemonstraties zijn en uiteraard het bekende hapje en drankje vanuit de eigen nieuwe kantine.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een volk dat leeft bouwt aan zijn toekomst, dat is eigenlijk wat de Onnenaren hebben gedaan. Ze hebben zelf het voormalig sportveld aan de Tijborgsteeg omgebouwd tot een multifuntionele accommodatie. Bijna een jaar lang hebben vrijwilligers vele dagen hun beste krachten ingezet om alles te realiseren. De bijdrage van de gemeente beperkte zich tot f 250.000,-. Al het werk, van planvorming tot het inhuren van de aannemer en het in de verf zetten van de accommodatie, heeft men zelf gedaan.
Op het terein ligt nu een tennisbaan, een basketbalveld, een Jeu de boulebaan, een volleybalveld en een ijsbaan. Hier zullen zich vele dorpsactiviteiten afspelen. Tevens is er een nieuwe kantine gebouwd, hieraan is nog het meeste werk verricht. Maar er zijn ook speeltoestellen, tafeltennistafels en picknicktafels. Voor elk wat wils.
Het geheel wordt bestuurd door een eigen Stichting: "de Tijborg", waarin ook weer de Onnenaren het voor het zeggen hebben.