Nieuws

FC Groningen wint met tweede elftal van Heracles

Ook zonder Drent, Broerse, Elshot, Janssen, Matthijs, Johansson, Beukenkamp en Maximiano en met Visser en Leonardo aanvankelijk op de bank is FC Groningen er in geslaagd haar vijfde nacompetitiewedstrijd te winnen. Tegen Heracles in Almelo werd het 2-4 na een 2-2 ruststand.

Het zag er aanvankelijk allerminst naar uit dat FC Groningen haar zegereeks van inmiddels negen overwinningen zou voortzetten. Na vier minuten stond Heracles met 2-0 voor. Een afstandsschot van Van der Meije bleek Darwinkel te machtig evenals een strafschop van Godee.
De penalty was toegekend na een overtreding van de in de basis debuterende Mark van der Hor. Tony Alberda zorgde vrijwel vanaf de aftrap voor 2-1. De Fries profiteerde dankbaar van een misverstand tussen keeper Van Loo en een van zijn verdedigers.
Halverwege de eerste helft zorgde Pascal Averdijk voor de gelijkmaker. De vertrekkende spits scoorde uit de rebound na een doelpoging actie van linksback! Leon Kantelberg. Even later krijgt Smit een rode kaart waardoor Heracles een uur lang met tien man moet spelen. De rust breekt aan bij 2-2.
De wedstrijd wordt pas ver in de tweede helft weer (even) aardig, nadat Visser en Leonardo in het veld zijn gekomen. Visser maakt zijn faam als vrijetrappenspecilaist waar en krult van buiten het strafschopgebied 2-3 binnen. Leonardo legt na een van zijn weergaloze passeerbewegingen de bal panklaar neer voor Van Dinteren die de eindstand op het scorebord schiet: 2-4.

Opstelling FC Groningen: Darwinkel, Van der Hor, Schoenmakers, Kantelberg (70′ Visser) – Schilder, Gregoor van Dijk – Alberda (71′ Leonardo), Dominique van Dijk, Van Dinteren – Averdijk (62′ Zimmerman), Hugo. Niet ingezet: Maximiano, Schomaker. Tribune: Drent, Elshot, Janssen, Matthijs, Johansson, Beukenkamp en Van Gessel. Slowakije: Broerse.