nieuws

31 jul 2000, 00:12

FC Groningen tegen Atlantic League

Voorzitter Jaap van der Linden heeft bij de jaarlijkse persconferentie van FC Groningen te kennen gegeven niets te zien in een Europese competitie, de zogenaamde Atlantic League, zoals Nederlandse topclubs nastreven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van der Linden denkt niet dat voor het publiek wedstrijden als PSV-AS Porto of Feyenoord-Celtic interessanter zijn dan PSV-Willem II of Feyenoord-FC Utrecht. De voorzitter van de Groningse voetbalclub hoopt dat nationale solidariteit zwaarder zal wegen dan een onduidelijk internationaal avontuur.
Het idee voor een Atlantic League is ontstaan vanuit de gedachte dat betaald voetbal in Nederland de financiële strijd van landen als Engeland, Spanje en Italië verloren heeft. In Europacups geven deze landen de toon aan en Nederlandse topspelers weten niet hoe snel ze in Engeland, Spanje en Italië hun (financiële) geluk moeten gaan beproeven.
Van der Linden is eerder een voorstander van een verandering van het huidige transfersysteem. Hij vindt enige correctie op de huidige extreme transfersommen en daarbij behorende salarissen in internationaal verband, het overwegen waard. “De enorme opwaartse druk, die dat ook op de nationale salarissen en transferbedragen heeft, maakt het voor vele voetbalclubs heel moeilijk het hoofd boven water te houden. Lees meer over FC Groningen in de rest van deze krant.