nieuws

18 okt 2001, 00:12

FC Groningen-supporters kalken poort SC Heerenveen groen-wit

Supporters van FC Groningen hebben vanmorgen een stunt uitgehaald bij het stadion van SC Heerenveen in Heerenveen. Dat laten zij weten in een aan de Groninger Internet Courant gerichte persverklaring. De stunt komt aan de vooravond van de derby FC Groningen – Heerenveen, aanstaande zondag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sinds afgelopen nacht is de uitgang van Heerenveen ‘opgefrist’ met heldere groenwitte kleuren, aldus anonieme supporters van FC Groningen. Bovenop de ruim vijftig meter brede poort prijkt in duidelijke letters de tekst ‘FC Groningen Trots van het Noorden Forever’. De bedoelde poort staat bij de afslag Tjalleberd, aan de rand van Heerenveen. Toeschouwers van de BVO uit dat dorp zullen aanstaande zondag, wanneer zij het Oosterpark zullen bezoeken, al meteen in hun achtertuin met de neus op de feiten worden gedrukt.
‘We hebben ons laten inspireren door de zeer geslaagde Abe-actie van vorig jaar’, aldus een van de initiatiefnemers, die om anoniem wenst te blijven. ‘Het geeft echt een kick om onze creativiteit op deze manier uit te leven. Zo hebben de Friezen er ook nog wat aan. Zelf zijn ze tot op heden niet in staat gebleken om enige vorm van creativiteit aan den dag te leggen’.