nieuws

19 jul 2001, 00:12

FC Groningen overweegt kunstgras voor Euroborg

FC Groningen overweegt serieus om voor haar nieuwe stadion Euroborg kunstgras te gebruiken. De KNVB adviseerde de raad van commissarissen van de Euroborg om deze optie goed te bekijken, omdat de ontwikkelingen in het kunstgras zo snel gaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Financieel directeur E. Mulder van FC Groningen zegt dat de interne discussie over kunstgras nog gevoerd moet worden. De voordelen zijn volgens hem duidelijk: kunstgras kan intensiever worden gebruikt en heeft geen licht en regen nodig. De speelkwaliteit van kunstgras wil de technische staf, ondanks de vele positieve geluiden van elders, eerst zelf onderzoeken. ,,Als de technische staf dan concludeert dat kunstgras het beste speelt, is de kans erg groot de Euroborg kunstgras krijgt’’, zegt Mulder.
De KNVB gaf haar advies om het gebruik van kunstgras te bestuderen, omdat de ontwikkelingen op dit terrein de laatste tijd erg snel gaan. ,,De kwaliteit van kunstgras is tegenwoordig zo hoog, dat wij verwachten dan over vijf jaar veel clubs op kunstgras zullen spelen’’, zegt manager wedstrijdzaken en accommodatie W. van Rhee van de KNVB. ,,De kwaliteit van een optimaal natuurlijk grasveld kan je eigenlijk het beste met kunstgras bereiken.’’
Ajax maakte eerder deze week bekend de Amsterdamse Arena na de winterstop waarschijnlijk een grasmat van kunststof krijgt. Deze moet een einde maken aan de voortdurende problemen met de kwaliteit van het speelveld in de Arena. Feyenoord heeft hiertegen bezwaar aangetekend bij de KNVB, omdat dit zou leiden tot ‘competitievervalsing’.