Nieuws

FC Groningen nu ook te bewonderen in Groninger Museum

Spelers van FC Groningen zijn niet alleen te bewonderen in de Euroborg, maar sinds kort ook in het Groninger Museum.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen nu ook te bewonderen in Groninger Museum
FC Groningen nu ook te bewonderen in Groninger Museum

Portretten van FC Groningen spelers zijn vanaf vrijdag 11 april tot en met zondag 27 april 2014 te zien in het Groninger Museum. De gesigneerde foto’s die in Stadion Euroborg te zien zijn worden geveild voor Make-a-Wish Nederland.

Het gebouw, de inrichting en collectie van het Groninger Museum zijn heel inspirerend. Dat blijkt uit de fotosessie die spelers van FC Groningen met elkaar gedaan hebben. Onder begeleiding van fotograaf Harry Cock zochten de spelers spannende plekken op in het gebouw en bij de tentoonstellingen en portretteerden zij elkaar.

Het idee ontstond toen in 2013 twee spelers de tentoonstelling Nordic Art bezochten en uitgedaagd werden om zelf een schilderij te komen maken. De spelers bleken ook buiten het veld over creatieve gaven te beschikken. Een van hen was Rasmus Lindgren, die hier door Maikel Kieftenbeld geportretteerd wordt bij een andere strategische sport, het schaakspel. Andere foto’s tonen bijvoorbeeld Tjaronn Chery relaxend in het Info Center ontworpen door Jaime Hayon, Eric Botteghin boven de kristallen bol op de mozaïektrap, Lorenzo Burnet in de Job Lounge en Nick van der Velden bij de vitrages in het Starckpaviljoen.

Zo vormen de foto’s een toevoeging aan de geschiedenis van Groningen, in de traditie van de duelportretten van de Groninger kunstenaarsvereniging De Ploeg.

Het groepsportret van Harry Cock met de handtekening van de spelers wordt geveild tijdens het benefietgala van FC Groningen op maandag 14 april. De gesigneerde foto’s, die getoond worden in Stadion Euroborg, worden vanaf 10 mei online geveild. FC Groningen en het Groninger Museum hopen op een mooie opbrengst voor Make-A-Wish Nederland.