nieuws

20 okt 2001, 00:12

FC Groningen laat studenten lege supportersvakken opvullen

FC Groningen komt met een opmerkelijke stunt. De trots van voetballend Groningen heeft een deal gemaakt met de voetbalvereniging The Knickerbockers om studenten lege supportersvakken op te laten vullen zodat het stadion wat voller en gezelliger lijkt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt de Universiteitskrant (UK) van vrijdag. De stunt van FC Groningen heeft te maken met het feit dat The Knickerbockers 35 jaar bestaat. Om dat feit te vieren wil FC Groningen wel meewerken aan de creatie van een speciaal studentenvak bij de wedstrijd FC Groningen – FC Den Bosch op zondag 28 oktober. Het vak staat namelijk toch leeg omdat het gaat om een zogenaamde ‘risicowedstrijd’, waar fans van het bezoekende FC Den Bosch dan niet welkom zijn. Die moeten dus thuis blijven, en het betreffende supportersvak zou een kille, kale en lege aanblik bieden.
Daarom heeft FC Groningen besloten de jubilerende studenten zeshonderd kaartjes tegen een minimaal bedrag in de maag te splitsen. Er zijn zeshonderd kaartjes voor zes piek beschikbaar gesteld. Maar omdat The Knickerbockers niet zoveel leden heeft, zijn andere studenten ook welkom. Dus ook niet-voetballende studenten kunnen in de verenigingskantine van het Sportcentrum van de RUG een kaartje ophalen, aldus de UK.