nieuws

03 sep 2001, 00:12

‘Factory Outlet’: super-merken tegen spotprijzen naar Groningen

Groningen krijgt mogelijk de tweede ‘factory-outlet’ van Nederland. Dat is een tot nu toe in het noorden onbekende winkelformule, waarbij de consument de beroemdste merkartikelen tegen afbraak-prijzen kan krijgen. Volgens Radio Noord hebben B en W van Groningen de opdracht gegeven tot een onderzoek naar de haalbaarheid van zo’n winkel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een factory-outlet bestaat tot nu toe alleen in Lelystad. Daar blijkt het een behoorlijk succes te zijn, waar dagelijks vele bussen met koopkrachtig publiek op af komen. Dat komt omdat de fabrieken er overtollige spullen, die bijvoorbeeld net niet meer in de mode zijn of waar kleine mankementen in zitten, kwijt kunnen. De artikelen komen rechtstreeks uit de fabriek deze winkel in.
Theo Venema, voorzitter van de Groningen City Club GCC, opperde onlangs dat het een goed idee zou zijn om ook zo’n publiekstrekker naar Groningen te halen. Deze zou dan bij de Ebbingestraat moeten komen om ook naar die kant van de stad publiek te lokken.
Volgens het college van B&W is dat niet zo’n gekke suggestie. Het heeft althans opdracht gegeven aan een Limburgs onderzoeksbureau om de haalbaarheid er van te onderzoeken. Een van de mogelijke lokaties zou het CiBoGa-terrein moeten zijn. Maar ook andere mogelijke lokaties worden onder de loep genomen. Volgens onderzoeker Broekhuis moet het onderzoek in oktober gereed zijn.