nieuws

26 okt 2000, 00:12

Ex-Dublinner Jim McCann in Huize Maas aan Vismarkt

Op 4 november 2000 zal er weer voor de 2e keer een optreden van de Ierse folkzanger" Jim McCann" in stad-Groningen plaatsvinden en wel in Huize Maas, aan de Vismarkt

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 4 november 2000 zal er weer voor de 2e keer een optreden van de Ierse folkzanger" Jim McCann" in stad-Groningen plaatsvinden en wel in Huize Maas, aan de Vismarkt.
Vier enthousiaste Ierse folkliefhebbers hebben vorig jaar Jim McCann voor de eerste maal naar Groningen gehaald en willen trachten in de stad, voor de Ierse folkliefhebbers, in de komende jaren een Iers Folkfestival te organiseren. Waarom willen ze dat? Gerrit van Voorthuizen mailt ons het volgende:
‘ Nou afgelopen jaar hebben wij, achteraf, erg veel reacties gehad over het optreden van Jim McCann en wel erg positief, de man heeft een prachtige stem en een goede performance en weet hoe een zaal te bespelen met zijn mooie en erg gevoelige nummers’. ‘Wij gaan als Groningers, met nog een paar koppels uit Groningen, elk jaar naar een festival in Bergen op Zoom en dat is zo fantastisch en we weten zeker dat wij Groningers ook zoiets moeten kunnen organiseren, maar ja, wij zijn maar liefhebbers en ons is het niet om de winst te doen, getuige vorig jaar, toen heeft het ons zelf geld gekost, maar toch willen wij het dit jaar nog eens proberen en zien of wij de grotere theaters ook naar Huize Maas kunnen krijgen en dan proberen om volgend jaar of over 2 jaar een groot festival te organiseren in bijvoorbeeld de Martinihal, we hebben al contact met ze. Ons concert is zaterdag 4 november 2000, om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur, in huize Maas aan de Vismarkt, in het voorprogramma treden op "Grensgeval", een band uit de regio die ook Ierse muziek spelen.De toegangsprijs is fl. 25,=. Voor informatie kunt U mailen: bbvgroningen@home.nl.