nieuws

10 jan 2001, 00:12

Eurosonic krijgt concurrentie uit Amsterdam

Het muziekfestival Eurosonic uit Groningen krijgt concurrentie van het festival Access to Amsterdam (A2A). Net als op het Groningse festival treden op het Amsterdamse festival veelbelovende middelgrote bands op verschillende locaties op.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is voor het eerst in haar bestaan dat Eurosonic concurrentie krijgt. De kans bestaat dat bands niet tweemaal op hetzelfde soort festival willen spelen en aan Groningen voorbij gaan. “We zullen harder moeten vechten”, zegt P. Sikkema van Eurosonic. “We begeven ons deels op dezelfde markt en moeten in het buitenland meer promotie maken om bands naar Groningen te halen.” Sikkema hoopt dat de twee festivals elkaar zoveel mogelijk kunnen aanvullen.
De Groninger wethouder Pattje (PvdA) van Cultuur is bereid om het festival extra geld te geven als dat nodig blijkt. “Als we moeten opbieden moeten we dat desnoods uit andere potjes halen. We geven zeker nog niet op.”
Acces to Amsterdam vindt van 17 tot en met 20 oktober plaats en brengt in vijfentwintig zalen 350 bands op de planken. Eurosonic vond met 65 bands afgelopen vrijdag, voorafgaand aan het Noorderslagfestival, plaats.