nieuws

07 apr 2001, 00:12

Essent komt via installateurs nieuwe huizen binnen

EN HAAG - Energiebedrijf Essent is met zeven installateurs verspreid over Nederland de landelijke formule Inhome voor service en onderhoud aan cv-ketels en boilers begonnen. Binnenkort gaan deze installateurs ook de groene stroom van Essent verkopen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Huishoudens mogen vanaf juli zelf weten waar zij hun groene stroom kopen. Over 2,5 jaar zijn ze helemaal vrij in de keuze van hun elektriciteitsleverancier. De energiebedrijven die nu nog zeker van afname binnen hun regio zijn, bereiden zich voor op de vrije markt onder meer door aansluiting te zoeken bij installateurs. Zij komen binnen bij de potentiƫle stroomklanten.
,,Eenmaal binnen, kun je het verhaal makkelijker overbrengen'', aldus een woordvoerder van Energiewacht Groep in Zwolle, een van de zeven zelfstandige ondernemers die franchisenemer van Essent's Inhome is geworden. Zijn concern doet mee om landelijke dekking te krijgen. Voortaan installeert en onderhoud hij producten met een Inhome-sticker.
Inhome begint met verkoop, verhuur en onderhoud van cv-ketels, boilers en geisers. Naast de verkoop van stroom komt daar binnenkort ook beveiliging van de woning en advies over energiebesparing bij.