nieuws

26 mei 2001, 00:12

Essent Kabelcom staakt tijdelijk uitbreiding internettelefonie

De noordelijke kabelexploitant Essent Kabelcom staakt voorlopig nieuwe uitbreidingen van de mogelijkheden om te bellen via de kabel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit systeem is bekend is onder de naam ‘Twinner’. ,,De lagere telefoontarieven die de KPN de laatste tijd hanteert op orders van de overheid, maakt concurrentie met KPN erg moeilijk’’, aldus het bedrijf. Essent Kabelcom zegt bovendien te wachten op de introductie van een moderner internettelefonie-systeem voordat het de belcapaciteit verder uitbreidt
Sinds een half jaar kunnen noorderlingen die op de kabel zijn aangesloten voor internet, ook via de kabelverbinding bellen. Op dit moment zijn tienduizend abonnees voorzien van deze mogelijkheid. Over ongeveer twee jaar introduceert het bedrijf het zogeheten ‘voice over ip’ systeem, wat ook de mogelijkheid biedt om met behulp van internet te bellen. Dit nieuwe systeem moet de concurrentie met de tarieven van KPN wel aankunnen, stelt Essent Kabelcom. Tweederde van het kabelnetwerk in Nederland is inmiddels geschikt voor dit soort nieuwe toepassingen, de rest volgt in de komende jaren.