nieuws

20 jul 2000, 00:12

Essent Kabelcom houdt hoofdkantoor in Groningen

Essent Kabelcom, het kabelbedrijf van Essent, houdt haar hoofdkantoor gewoon in Groningen, ook nu er een megafusie is geweest tussen @Home – waar Essent nauwe banden mee heeft- en Chello.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Essent Kabelcom houdt haar hoofdkantoor gewoon in Groningen, ook na de megafusie van de internet-aanbieders @Home en Chello in Amerika. Nu KPN en Philips hun top uit Groningen hebben weggehaald, houdt Groningen nog in elk geval één groot hoofdkantoor over, namelijk dat van Essent Kabelcom, waar zo’n 450 mensen werken.
Volgens woordvoerder Harry Weites van Essent Kabelcom heeft de fusie tussen @Home Benelux en Chello geen invloed op de positie van Essent Kabelcom. Het in Groningen gevestigde hoofdkantoor zorgt vooral voor de kabel, de hardware, in noord-oost en zuid-Nederland. @Home echter is meer een internet-provider en zit meer aan de software kant. Weliswaar heeft Essent een belangrijk aandeel in @Home Benelux, maar dat staat geheel los van de Groningse vestiging, aldus Weites.
Volgens hem hoeft Groningen er niet bevreesd voor te zijn dat na KPN en Philips nu ook Essent Kabelcom Groningen verlaat. ‘Dat Essent het hoofdkantoor voor het kabelbedrijf in Groningen heeft gezet is een bewust keuze geweest. Er is geen aanleiding om daar nu anders over te denken’, aldus Harry Weites.