nieuws

05 feb 2001, 00:12

En de winnaar van de 'Jelle'-prijsvraag is...

Naar aanleiding van de oproep die we vorige week plaatsten om ons te vertellen hoe het na de zelfmoordpoging in het Tjeukermeer met Jelle af zou lopen is de Groninger Internet Courant de afgelopen week overspoeld met mailtjes…

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na een nauwkeurige selectie en een langdurige afweging hebben we uiteindelijk de drie winnaars van een door Schemer en Tido gesigneerde en opgedragen single kunnen kiezen.
Opvallend was dat vrijwel alle inzendingen het verhaal een positieve wending gaven. Zo gunde Peter Jungeling Jelle, na jaren van rouwen om wijlen zijn Sybje, een relatie met zangeres Tido, met wie hij met de Noorderzon vertrekt. Een wel èrg happy end kwam van Han Meijer, die Jelle laat redden door zanger Syb en het duo zelfs lang en gelukkig samen laat leven!
Veruit de leukste inzending kwam echter van Matthijs de Vries, die niet alleen de toekomst van Jelle, maar van alle karakters uit het lied voor ons uitstippelde. Zijn verhaal is hier onder te vinden....
(begin scroll, op achtergrond de laatste beelden van de film)
(start muziek 'Jelle')
Beppe heeft een goed leven gehad maar bleef bij haar standpunt. Twee jaar later overleed ze na een verassingsoptreden van de Kast bij de bingoavond.
Pake is een visvoer winkel begonnen in het centrum van Wommels. De eerste klanten worden binnenkort verwacht.
Hielke-Anne heeft na een paar moeilijke jaren een centrum voor weescavia's opgericht en mag af en toe met de kast mee als roady.
Venice bestaat nog steeds. Syb van der Ploeg is nu hun lead-zanger. Twarres heeft 'wer bist do' uitgebracht in het engels, Duits Frans en Japans en zijn nu bezig aan hun wereldtournee in Japan.
Syb is, na hun laatste geflopte album, op het aanbod van Venice ingegaan om hun nieuwe leadzanger te worden. Één van de Lennons was begonnen met roken.
De Kast b.v. is na overleg met hun advocaat in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Het floppen van het laatste 'de Kast' album wordt toegeschreven aan het nummer 'Jelle'.
Ikea heeft de Kast b.v. gedreigd met een proces. Na het floppen van het laatste album is de verkoop van een bepaald soort meubelen gedaald.
Jelle is na het vertek van Syb de zanger van de Kast geworden. Het oude niveau is nooit weer bereikt. Slimme Schemer en Tido zijn na een lange periode van afwezigheid gevraagd om de ontbijtshow te presenteren op RTL4. Het tweetal overweegt op het aanbod in te gaan.
Cavia Sybje is gecremeerd.
(fade out, beeld en geluid)