nieuws

17 jan 2001, 00:12

Einde aan mobiel belverbod in Martini Ziekenhuis op stapel

Het Martini Ziekenhuis in Groningen wil af van het verbod op mobiel bellen. Als de Raad van Bestuur akkoord gaat, hoeven bezoekers, medewerkers en patiënten binnenkort hun telefoon niet meer op alle afdelingen uit te zetten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op plaatsen waar gsm’s gevaarlijk zijn, zoals in de buurt van gevoelige hartbewakingsapparatuur, blijft een verbod van kracht. Om te voorkomen dat alsnog ongelukken gebeuren, wil het ziekenhuis bovendien een opsporingssysteem invoeren. Een speciale detector waarschuwt als een werkende gsm een gevarenzone nadert.
De afschaffing van het verbod op mobiel bellen gaat gepaard met de invoering van zogenaamde DECT-telefoons voor het personeel. DECT-telefoons, digitale telefoons die zijn aangesloten op het gewone telefoonnet, zijn handig voor bijvoorbeeld artsen die niet de hele tijd achter hun bureau te vinden zijn. Voorlichtster M. Dohle: ,,De apparaatjes lijken ook sterk op mobieltjes. Dat zou verwarring kunnen veroorzaken onder bezoekers. Zij zouden zich afvragen waarom zij niet mobiel mogen bellen.’’