nieuws

01 feb 2001, 00:12

Eigen Huis en Tuin op bezoek bij Harense orchideeënkweker

Orchideeënkweker Frans Reinhart uit Haren staat landelijk in de belangstelling. Toen de oud-Niemeyer medewerker april vorig jaar met prepensioen ging, zag hij zijn kans schoon om van zijn hobby zijn werk te maken. Sinds 1 april 2000 heeft hij in zijn woonplaats zijn eigen orchideeënkwekerij Reinhart Orchideeën.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het RTL4-programma Eigen Huis en Tuin besteed op zaterdag 3 februari aandacht aan de orchideeën van Reinhart. Presentator Rob Verlinden kwam met zijn crew een bezoek brengen aan de orchideeënkwekerij.
Naast het kweken van orchideeën probeert Reinhart zoveel mogelijk mensen te interesseren voor de plant. In zijn kassencomplex heeft hij een tuin gemaakt waarin de bezoeker zijn collectie kan bewonderen. Geïnteresseerden kunnen een rondleiding krijgen waarbij Reinhart graag uitlegt hoe eenvoudig een orchidee thuis te houden is.
Al 31 jaar is de ondernemer gefascineerd door de orchidee. Het begon allemaal toen Reinhart in de Libelle een verhaal las over de ananasplant. Hij bezocht een kweker om deze soort beter te bekijken, maar de orchidee maakte meer indruk.