Nieuws

Eerste winnaars Groninger Basketball Week: Egypte en Al Riyadi

Met overwinningen voor Egypte en Al Riyadi uit Libanon is de eerste Groninger Basketball Week (GBW) in Martiniplaza van start gegaan. Het nationale team van Egypte was te sterk voor KK Bosna, Al Riyadi versloeg BC Siauliai uit Litouwen.


Leestijd: 1 minuut

Eerder op de dag verrichtte Joost van Keulen, locoburgemeester van Groningen, in het bijzijn van delegaties van alle deelnemende ploegen, namens de stad de opening. Het nationale team van Egypte begon daarna het toernooi in Poule A met een 75-63 overwinning op KK Bosna uit Sarajevo. Bij rust had Egypte al een 34-29 voorsprong, al ging het spel voor rust nog wel redelijk gelijk op. Mohamed Elkerdany was de man die Egypte in de tweede helft leidde naar een uiteindelijke verdiende 75-63 overwinning. Het probleem van KK Bosna zat vooral in de rebounds. Het totaal van 53 om 37 in Egyptisch voordeel zei wat dat betreft genoeg. Man of the Match was Ramo Rizvic van Bosna met 13 punten en 11 rebounds.

Al Riyadi uit Beirut, Libanon versloeg daar in een levendig en aantrekkelijk duel BC Siauliai met 78-75. Na een ruststand 46-42 voor BC Siauliai, scoorden de beide Amerikanen Loren Woods en Rashad Anderson er voor Riyadi lustig op los. Met een noodschot in de laatste seconde probeerde de ploeg uit Litouwen nog een verlenging uit het vuur te slepen. Dat gebeurde niet en zo eindigde de eerste dag van de Groninger Basketball Week in een Libanese victorie: 78-75. Man of the Match werd Loren Woods van Al Riyadi met een mooie double double: 22 punten en 10 rebounds.

Uitslagen donderdag 27 december
Poule A: Egypte – KK Bosna 75-63 (34-29) Sindis Demic (KK Bosna) 14 punten, Ramo Rizvic (KK Bosna) 13 punten, Ibrahim Elgamel (Egypte) 12 punten Poule B: BC Siauliai – Al Riyadi 75-78 (46-42) Julius Jucikas (BC Siauliai) 23 punten, Rashad Anderson (Al Riyadi) 25 punten, Loren Woods 22 punten

Programma vrijdag 28 december
Poule A: 18.30 uur GasTerra Flames – Egypte Poule B: 20.30 uur Santa Barbara Breakers – BC Siauliai