nieuws

17 okt 2000, 00:12

Eerste website voor voorstanders vernieuwing Grote Markt

Een inwoner van Groningen is in het geweer gekomen voor de plannen voor de Nieuwe Noordzijde. Hij heeft schoon genoeg van de argumenten van het Comité Geen Gat in de Grote Markt en heeft een website opgericht waar mensen steun kunnen geven aan de ingrijpende vernieuwsingsplannen van de gemeente.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de pagina http://beam.to/VoorNoordzijde is een tegenactie begonnen tegen de stellingen van het comité Geen Gat onder de Grote Markt. Op de homepage van het comité staan zeven argumenten waarom het plan Nieuwe Noordzijde niet door zou moeten gaan. 'De argumenten zijn echter zeer subjectief en spelen handig in op het onderbuik gevoel van de mensen', aldus de pagina. Om dit te bewijzen zijn dezelfde stellingen ook beargumenteerd op de nieuw opgezette homepage.
'Het plan Nieuwe Noordzijde is juist een heel goed plan, want het gaat de verloedering van de stad tegen. Daarom valt niet te snappen waarom het comité zich zo heftig verzet, want zo lijkt het net alsof zij de bovengrondse parkeergarages een mooi aanzicht vindt en alsof ze vindt dat de vele auto's die in het centrum rijden een veilige situatie betekent. Het doel van de site is de mensen ook de positieve kant van het verhaal te laten zien'.