nieuws

27 mrt 2013, 21:09

Eerste stottercafé van Groningen gaat open

In Groningen zal voor het eerst een ‘Stottercafé’ geopend worden. In navolging van Rotterdam, Gent en Antwerpen is nu ook Groningen aan de beurt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het ‘Stottercafé’ kunnen mensen die stotteren of met stotteren te maken hebben bijkletsen, ervaringen delen en wat nieuws leren. Het café zal  per jaar 5 of 6 thema-avonden organiseren in een vrijblijvende en ontspannen setting. De invulling van de avonden zal gevariëerd zijn. Van een pubquiz tot een lezing en van een discussie tot ervaringen uitwisselen. Deze avonden zijn gratis en vrij toegankelijk.

1e Stottercafé - donderdag 11 april
Tijdens de openingsavond zal er een pubquiz gehouden worden. De vragen zijn verdeeld in 5 categorieën en allemaal hebben ze op de een of andere manier een link met stotteren. Zo introduceren we op een informele manier het onderwerp en steek je er misschien ook nog wat van op.

Locatie
Coffee-Break aan het Gedempte Zuiderdiep 26 stelt hun ruimte beschikbaar voor het ‘Stottercafé’. De openingsdatum zal zijn op donderdag 11 april 2013 vanaf 20.00 uur. Na een half uur inloop zal de pubquiz om 20.30 uur starten.

Organisatie
Het stottercafé Groningen wordt georganiseerd door:
• Laurens van der Heide, ervaringsdeskundige
• Marlies Tonnis, logopedist-stottertherapeut in Groningen: www.stottercentrumgroningen.nl
• Joeri van Ormondt, ervaringsdeskundige en logopedist in opleiding

Het Stottercafé wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse stottervereniging ‘Demosthenes’  www.demosthenes.nl