nieuws

24 sep 2000, 00:12

Eerste seniorenmakelaar helpt 55+ers aan woning

De eerste ‘seniorenmakelaar’ van Nederland is begonnen met het verkopen van huizen aan 55+ers. Oudere huizenzoekers kunnen bij de Groninger makelaardij Boelens Jorritsma aankloppen voor speciaal op deze leeftijdsgroep gericht koopadvies.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Als gevolg van de vergrijzing wordt deze leeftijdsgroep in de komende jaren veel groter. Uit marktonderzoek bleek ons dat het een goed idee is deze mensen bijzondere aandacht te geven’’, aldus seniorenmakelaar R. de Jager.
In mei van dit jaar verzorgde het bedrijf een seniorenmiddag, waar veel respons op kwam. Het is een vooroordeel dat ouderen geen huis willen kopen, meent De Jager. “Ze wonen liever zelfstandig. Bewoners van zorgcentra geven vaak aan dat ze daar uit noodzaak wonen”. “Ouderen willen graag in appartementen wonen, met als groot voordeel dat ze alle ruimte op één verdieping hebben.’’, zegt De Jager. Dit soort woningen is niet makkelijk te vinden. ,,Er is een tekort en de kwaliteit van het aanbod is onvoldoende’’.
De Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) reageert positief. “Er komen steeds meer diensten voor ouderen bij”, stelt ANBO-woordvoerder F. van der Aa. “We signaleren een kentering, jarenlang zagen bedrijven ouderen gewoon als één van de vele groepen klanten, nu bieden ze er speciale diensten voor aan. Dat juichen wij toe”.