nieuws

30 okt 2001, 00:12

Eerste namen EuroSonic en Noorderslag Groningen bekend

Het Noorderslagfestival – dit jaar op 11 en 12 januari – trekt dit jaar ongetwijfeld vele duizenden popliefhebbers, want er zijn opnieuw talloze zeer interessante bands uit heel Europa te beluisteren, zo meldt de organisatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Noorderslag weekend in Groningen, komend jaar op vrijdag 11 en zaterdag 12 januari, signaleert nieuw Europees en Nederlands muziektalent en betekent voor de optredende bands en artiesten ruime aandacht van muziekindustrie, media en publiek. Het Noorderslag weekend, sinds een aantal jaren een uitverkocht evenement, helpt bands en artiesten bij het verdienen van platencontracten en/of optredens op toonaangevende festivals en in belangrijke clubs. Bovendien biedt het Noorderslag weekend een uitgelezen kans de beste nieuwe Nederlandse en Europese live-muziek te spotten.
Voor 2002 hebben de programmeurs van het Noorderslag weekend de volgende bands en artiesten vastgelegd.
EuroSonic, vrijdag 11 januari, binnenstad van Groningen, aanv.: 20.00 uur
Millionaire (België), Monza (België), Maximillian Hecker (Duitsland), Celtica (Groot-Brittanië), Paleface (Finland), 4Lyn (Duitsland), David Kitt (Ierland), Swan Lee (Denemarken), Dead Brothers (Zwitserland), Aereogramme (Groot-Brittanië) en Sergent Garcia (Frankrijk)
Noorderslag, zaterdag 12 januari, De Oosterpoort Groningen, aanv.: 20.30 uur
16 Down, Black Market Audio, Relax, Wealthy Beggar, Suimasen, Praful, Stuurbaard Bakkebaard, Soaptrip en Klein vs Fatmen
Het volledige programma van EuroSonic en Noorderslag wordt half november bekendgemaakt.
De kaartverkoop voor EuroSonic en Noorderslag start zaterdag 24 november bij de volgende verkooppunten: de 151 grotere postkantoren, de 33 GWK-kantoren, de 11 grotere VVV-kantoren, via de Ticketlijn (0900-3001250), via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. In Groningen ook aan de kassa van De Oosterpoort en bij Plato en Elpee. Kaarten voor EuroSonic kosten Euro 13,- (fl. 28,64); kaarten voor Noorderslag zijn Euro 26,- (fl. 57,29); een passe-partout voor beide avonden is Euro 34,- (fl. 74,92). Deze bedragen zijn exclusief servicekosten. Het Noorderslag weekend Magazine met alle informatie over bands, tijden en zalen is half december beschikbaar. Kijk voor het laatste nieuws op de website: www.noorderslag.nl