nieuws

15 mei 2001, 00:12

Eendagsvliegen verdrijven Starmaker van eerste plaats

One Day Fly, het cabareteske antwoord op de Starmaker-hype, komt de komende week op 1 binnen in de Mega Top 100 en de Wanadoo Top 40. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf Mega Charts zondag bekendgemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het liedje is gemaakt door Viggo Waas, Hans Lebbis en Peter Heerschop, die het cabaretteam vormen van het VARA-televisieprogramma Kopspijkers.
De afgelopen week verbleekte het succes van de Starmaker-single Damn', I think I love you door de verkoopcijfers van One day Fly. Platenmaatschappij Sony leverde 50.000 singles aan de detailhandel. Het verkoopsucces is waarschijnlijk een direct gevolg van de populariteit van Kopspijkers. Wekelijks bekijken 1,6 miljoen mensen dit satirische programma.
Het Starmaker-project draait om een groep jongeren die in het vroegere Big-Brother-huis worden klaargestoomd voor een carrière in de showbizz. Dagelijks kijken tussen de 300.000 en 500.000 mensen naar dit programma. Met name onder jongeren is het Yorin-programma erg geliefd. De eerste single bereikte uit het niets de bovenste positie in de hitlijsten.
De makers van Kopspijkers wilden met hun Eendagsvlieg een statement maken tegen "het schandalige succes van dit soort rotzooi", aldus presentator Jack Spijkerman bij de presentatie van het One day Fly-plan. "Als het zulke bagger lukt, moet het ons ook lukken." De opbrengst van de single gaat naar een goed doel.
Viggo Waas reageerde zondag nuchter op het succes van One Day Fly. "Een grap kan wat ons betreft niet ver genoeg uit de hand lopen. Dat is blijkbaar gelukt. Wel hoop ik dat we na volgende week de eerste plaats kwijt zijn. Want een eendagsvlieg die langer dan een week op nummer één staat is niet geloofwaardig."