Nieuws

Eemsmond wil grote discussie over ‘verdwijnen’ Eemshaven bij herindeling

De gemeente Eemsmond wil een discussie met de eigen bevolking over de vraag of het wel zo aantrekkelijk is de lucratieve Eemshaven zo maar af te staan aan Delfzijl en aan drie andere noord-Groningse gemeenten in het kader van een herindeling. Een andere interessante optie is volgens Eemsmond om samen een supergemeente te vormen, ‘Van Lauwerszee tot Dollard tou’, samen met Delfzijl, Appingedam en Loppersum. De gemeente Eemsmond wil een discussie met de eigen bevolking over de vraag of het wel zo aantrekkelijk is de lucratieve Eemshaven zo maar af te staan aan Delfzijl en aan drie andere noord-Groningse gemeenten in het kader van een herindeling. Een andere interessante optie is volgens Eemsmond om samen een supergemeente te vormen, ‘Van Lauwerszee tot Dollard tou’, samen met Delfzijl, Appingedam en Loppersum.


Leestijd: 1 minuut

De Gemeente Eemsmond gaat de komende weken in gesprek met haar inwoners over de plannen rond herindeling van de Groninger gemeenten. Ze wil graag weten wat de inwoners vinden van de plannen van de Visitatiecommissie ‘Bestuurlijke Toekomst Groningen’ om te komen tot de gemeente Hogeland, een samenvoeging van de huidige gemeenten Eemsmond (zonder de Eemshaven), De Marne, Winsum en Bedum.

Daarnaast wil de gemeente weten wat men vindt van het alternatieve voorstel van de gemeente om te komen tot een krachtige gemeente ‘Van Lauwerszee tot Dollard tou’, samen met Delfzijl, Appingedam en Loppersum.

De gemeente organiseert zes bijeenkomsten in buurthuizen in de gemeente. Tijdens die bijeenkomsten zullen bestuurders en raadsleden van Eemsmond aanwezig zijn om met de inwoners te praten over de plannen.