nieuws

06 sep 2001, 00:12

‘Economische achterstand van Groningen loopt op’

De economische achterstand van het Noorden loopt op. Dat is het belangrijkste nieuws waar het Nieuwsblad van het Noorden vanmiddag mee komt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De economische achterstand van Groningen en de rest van het Noorden loopt verder op als niet snel de regionale infrastructuur voor ICT wordt aangepakt. Er is een groot gebrek aan voorzieningen op het gebied van de informatie- en communicatietechnologie voor het bedrijfsleven in het Noorden. De toegang tot snelle dataverbindingen is slecht en bij provincies en gemeenten ontbreekt een visie op de ontwikkeling en het belang van informatietechnologie voor de regio.
Het Nieuwsblad van het Noorden put deze informatie uit een rapport dat werd geschreven in opdracht van het Adviescollege voor de Markt (AMA). Het is gepresenteerd door oud-Daf-topman Cor Baan, de voorzitter van het Ama.
Volgens Baan is het hoogst noodzakelijk dat er snel verbetering komt in de regionale infrastructuur. Overigens is die infrastructuur momenteel aanzienlijk aan het verbeteren dankzij de komst van een superkabel van Tycom van de Eemshaven naar Groningen. Maar volgens Baan schiet het gemiddelde bedrijf daar weinig mee op. ‘Slechts dertig procent van alle bedrijventerreinen heeft een breedbandverbinding, en zelfs bij de aanleg van nieuwe bedrijfsterreinen wordt vaak geen breedband aangelegd’, aldus Baan in het artikel van medewerker Loek Mulder.