nieuws

18 mei 2013, 14:02

Duo verdacht van diefstal auto en boottrailer

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee mannen aangehouden die in een gestolen auto met daarachter een ook gestolen boottrailer met boot reden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 Agenten zagen de auto met aanhanger rijden in Ter Apel. De auto bleek niet verzekerd te zijn en de uiterste APK datum was verlopen. Ook stemde het kenteken van de auto niet overeen met dat van de boottrailer. De auto is hierna gecontroleerd op de Ertsstraat in Nieuw-Weerdinge. De bestuurder was een 37-jarige inwoner van Musselkanaal. Bij hem in de auto zat een 32-jarige inwoner van Haren. Beide mannen zijn bekenden van de politie.

In de auto lagen allerlei inbrekerswerktuigen. Omdat de auto ook niet op naam staat van één van de aangehouden mannen en zij geen acceptabele verklaring konden geven over de auto en de boottrailer zijn beiden aangehouden op verdenking van diefstal of heling. Beide mannen zijn ingesloten.

Nader onderzoek naar de auto en de boottrailer leerde dat deze gestolen zijn uit een loods in Musselkanaal. Daar bleek te zijn ingebroken. De eigenaars deden aangifte.