nieuws

28 okt 2000, 00:12

Duikploeg vindt vreemd voorwerp in Verbindingskanaal

Onafhankelijke ‘groene’ kandidaten die meedoen aan de Groningse waterschapsverkiezingen hebben een bijzondere ontdekking gedaan. Dat staat althans in een persbericht dat wij hier integraal afdrukken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een periode waarin de herfst weer aardig om de hoek komt kijken en de sloten en kanalen moeten worden opgeschoond teneinde al het overtollige water op tijd afgevoerd te krijgen naar zee, is bij een dergelijke opschoning van het verbindingskanaal in de stad Groningen deze week een vreemdsoortig onderwerp aangetroffen.
Precies ter hoogte van het Groninger museum, dat toch dit jaar wel verschoond wenst te blijven van nieuwe wateroverlast bleek het niet helemaal pluis in de Groninger wateren. Reden voor bezorgde bestuurders om de duikvereniging “Calamari” te verzoeken zaterdag a.s. een poging te wagen het aangetroffen vreemde voorwerp op te duiken en eventueel onschadelijk te maken. Zaterdag 28 oktober om 14.00 uur zal de duikploeg bij de Werkmanbrug bij het Groninger Museum aantreden en zullen wij allen weten wat het “vreemde voorwerp” is dat zich tot nu toe niet gemakkelijk prijsgaf.
Nieuwsgierige pers is uiteraard van harte welkom bij het duikevenement en zal tevens direct ter plaatse kunnen worden ingelicht over het resultaat ervan. In een gang naar het Stadhuis of overige drukbezochte oorden in de stad zal het opgegraven voorwerp onder grote begeleiding en belangstelling worden afgevoerd. Zaterdag 28 oktober, 14.00 uur. Verbindingskanaal bij de Werkmanbrug