nieuws

08 nov 2001, 00:12

Dronken klanten voortaan niet meer welkom in Groningse horeca

Zwaar beschonken klanten zijn voortaan niet meer welkom in de Groningse horeca. Het is een van de meest opvallende afspraken uit een convenant dat de Groningse horeca heeft gesloten met de gemeente Groningen. Het Groninger Dagblad Stad heeft vandaag een verhaal over dit opmerkelijke convenant.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Doel van het convenant, dat gistermiddag officieel is gesloten, is de binnenstad van Groningen veiliger te maken. Om dat te bereiken hebben gemeente en horeca dat convenant opgesteld. Volgens het bericht in het Groninger Dagblad Stad regelt het convenant in een lange reeks punten een groot scala aan zaken. Portiers moeten als zodanig herkenbaar zijn, ondernemers mogen geen zwaar dronken personen toelaten, de politie zorgt voor een voldoende bezetting en de brandweer controleert de brandveiligheid.
Veel van de circa 250 horeca-ondernemers in Groningen zullen het convenant nog ondertekenen, zo verwacht Dick Jager, voorzitter van Horeca Nederland. Hij denkt dat zeker 150 horeca-bazen het convenant nog zullen tekenen.