nieuws

03 sep 2001, 00:12

Dorpsbewoners boos op Rabobank wegens vertrek uit provincie Groningen

De Rabobank heeft het behoorlijk verbruid bij inwoners van kleine dorpen. Deze bank is traditioneel zeer sterk vertegenwoordigd op het platteland, maar is nu bezig met een terugtrekkende beweging.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uit efficiency-overwegingen en kostenbesparingen wordt het één na het andere filiaal in kleine dorpjes inde provincie Groningen gesloten. Zo moeten de inwoners van Groningse dorpen als Roodeschool, ’t Zandt, Usquert, Heiligerlee , Finsterwolde of Nieuweschans vanaf 1 oktober elders hun bankzaakjes regelen. Want de filialen van de Rabobank worden er per 1 oktober gesloten.
De geldautomaten worden wel gehandhaafd, en eens per week komt er een mobiele bank. Maar zeven dorpsbelangenverenigingen vinden alleen een bus veel te mager. ‘Dit is een aanslag op de leefbaarheid van onze dorpen want er zijn nog steeds veel ouderen die afhankelijk zijn van een bank en voor wie een persoonlijk behandeling van groot belang is’ ‘De Rabobank is groot geworden dankzij de kleine dorpen, maar nu moeten ze niets meer van ons hebben’, aldus een teleurgestelde voorzitter van een van de dorpsbelangenverenigingen. Volgens de Rabobank zit er echter niets anders op en kan het niet uit om de te kleine filialen te handhaven.