nieuws

05 okt 2001, 00:12

Dope, wapens en geld gevonden bij huiszoekingen Groningen

Met de aanhouding van een 29-jarige man uit Groningen en een 22-jarige vrouw uit Roden heeft de politie twee drugdealers opgepakt. Bij huiszoekingen in de woningen van beide verdachten in de Irislaan in Groningen en de Oud Genoegstraat in Roden trof de politie ruim 300 gram harddrugs, een vuurwapen, stroomstootwapen , traangasbusje en meerdere duizenden guldens aan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Beide verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten nog in bewaring.
In het verdere verloop van het onderzoek hield de politie veertien gebruikers aan in de stad Groningen die regelmatig dope afnamen van de 29-jarige man. Zij werden na verhoor op vrije voeten gesteld. Ook werden een 25 en 32-jarige man uit Groningen aangehouden die drugs, die zij kochten, verder verhandelden.
Uit het onderzoek bleek dat er bij de 29-jarige man telefonisch bestellingen werden geplaatst waarna hij de dope leverde bij de verschillende adressen. Zover de politie heeft kunnen nagaan hebben de dealactiviteiten zo’n anderhalf jaar geduurd. Het onderzoek is nagenoeg afgesloten en tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.