nieuws

13 dec 2012, 10:10

Dode bij hevige woningbrand in Muntendam

Bij een hevige brand in een woning in Muntendam is vannacht een persoon om het leven gekomen.
Bij een hevige brand in een woning in Muntendam is vannacht een persoon om het leven gekomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rond 2.15 uur werden de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Driemolenstraat in Muntendam. Bij de melding werd bekend dat er mogelijk een persoon in de woning zou zijn en is gelijk 'middelbrand' gegeven.

Bij aankomst van de brandweer stond de hoekwoning volledig in de brand en was het niet meer mogelijk om de woning te betreden. De brandweerkorpsen van Menterwolde en Veendam hebben zich naast het blussen vooral gericht op het voorkomen van uitbreiding van de brand naar naastgelegen woning. Ze kregen daarvoor assistentie van de hoogwerker.

Omstreeks 3.15 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Toen het vuur uit was, kon de brandweer in de woning zoeken en is helaas het slachtoffer aangetroffen.

Tijdens brand was er sprake van hevige rookontwikkeling. Uit voorzorg werden de bewoners van de naastgelegen woningen uit hun woning gehaald. Bewoners van de NOVO, waar begeleid wordt gewoond, in dezelfde straat werden uit voorzorg elders opgevangen. De directe omgeving is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

De Technische Recherche van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand, op dit moment is daar nog niets over bekend.