nieuws

19 jul 2001, 00:12

Directie NDC om de tafel met boze redactie Groninger Dagblad/Drentse Courant

De directie van de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) gaat woensdagmiddag om de tafel met de redactieraad van het Groninger Dagblad en de Drentse Courant. De redacties van de dagbladen lieten dinsdag weten dat ze weigeren verder mee te werken aan de fusie met het Nieuwsblad van het Noorden als de NDC het advies van een positioneringsgroep opvolgt over de naam van de nieuw te vormen krant.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de positioneringsgroep kan de nieuwe krant het best ‘Nieuwblad van het Noorden’ worden gedoopt. De redacties van het Groninger Dagblad en de Drentse Courant vinden dat niet acceptabel. ,,Het handhaven van een bestaande dagbladtitel zou een vrijbrief zijn voor het handhaven van de oude, ongewenste cultuur’’, aldus de redactieraad.
Directeur Gijs Lensink van de NDC wil in het overleg woensdagmiddag proberen de redactieleden alsnog te bewegen om in werkgroepen plaats te nemen om de fusieplannen uit te werken. ,,Ik kan me heel goed voorstellen dat de naam van de nieuwe krant een zeer emotioneel onderwerp is’’, stelt Lensink. ,,Maar we hebben het wel over een advies, dus een besluit is nog niet genomen.’’