nieuws

17 sep 2001, 00:12

Directeur Gronings internetbedrijf Independent Brains spoorloos verdwenen

Directeur Koos Bergsma van het onlangs failliet verklaarde Groningse internetbedrijf Independent Brains is spoorloos verdwenen, zo meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden in haar eerste editie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Independent Brains was een jaar geleden nog een van de visistekaartjes van Groningen op internet-gebied. Het bedrijf had een website ontwikkeld gespecialiseerd in freelancers. Zij zouden middels die website in contact kunnen komen met opdrachtgevers en met elkaar. Zo’n concept is in Amerika een groot succes, maar in Groningen flopte het.
Volgens het artikel van verslaggever Rob Zijlstra in het Nieuwsblad van het Noorden overweegt de curator van het failliete bedrijf, waar in anderhalf jaar tijd letterlijk geen enkele cent werd verdiend, om een opsporingsbericht uit te laten gaan. Dat betekent dat hij kan worden gearresteerd, zodra hij wordt gesignaleerd.
Bergsma verkeert overigens in goeden doen, omdat hij eerder internetbedrijf Bart oprichtte. Daarmee zou hij miljoenen guldens hebben verdiend, aldus het Nieuwsblad.