nieuws

05 sep 2001, 00:12

DINSDAG 4 SEPTEMBER 2001 PREMIERE RIDDERS VAN DE RONDE TAFEL MET EXCLUSIEF DINER

In De Ridders van de Ronde Tafel gaat men genieten van een exclusief diner! De befaamde Ronde Tafel van Koning Arthur wordt speciaal voor ridders én bezoekers gedekt en vijf toprestaurants uit het noorden schotelen de gasten hun favoriete gerechten voor. Schathoes Verhildersum (Leens), Koriander (Drachten), Bilderberg Landgoed Lauswolt (Beetsterzwaag), De Pauw (Groningen) en Le Jardin Français (Groningen) nemen afwisselend een avond voor hun rekening.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens dit zomerse meergangendiner speelt het Noord Nederlands Toneel De Ridders van de Ronde Tafel, een komische bewerking van de beroemde Arthur-legende. In het kasteel van koning Arthur zitten de laatste overgebleven ridders, oud en teleurgesteld, samen met hun echtgenotes aan de ronde tafel. Het zijn Arthur, Orilius, Parcifal en Lancelot. Nu het geloof in de Heilige Graal zo langzamerhand verloren is, klampen ze zich wanhopig vast aan het enig overgebleven symbool van hun idealen: de ronde tafel. Maar ook die blijkt aan sterke slijtage onderhevig….
Er ontspint zich een hevige discussie waarin blijkt dat anno 2001 de Ronde Tafel en de Heilige Graal nog steeds herkenbare symbolen zijn voor ons verlangen naar één waarheid of de zin van het leven. De koks laten ons ervaren dat er geen betere plek is om over deze zaken te filosoferen dan bij een heerlijk diner, een goed glas wijn en een inspirerend gezelschap! Auteur: Christoph Hein · Vertaling: Inés Sauer · Regie: Koos Terpstra · Regie assistent: Floris van Delft · Decor: Nelly Blessinga · Lichtontwerp: Albert Secuur · Spel: Ludo Hoogmartens, Veerle van Overloop, Waldemar Torenstra, Wolter Muller, Jochum ten Haaf, Lotje van Lunteren, Rogier in ’t Hout, Kristen Denkers, Thijs Römer.