nieuws

17 sep 2001, 00:12

Digitale vrijwilligersmarkt in Haren op 15 september

Op zaterdag 15 september a.s. vindt rond 't Clockhuys en de Hervormde Kerk in het centrum van Haren de Wervingsmarkt voor vrijwilligers plaats. De markt wordt om 11.00 uur geopend door wethouder Fijke Liemburg. Hij zal dan het officiële startschot geven voor de digitale gemeentelijke Vrijwilligersvacaturebank.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van 11.00 uur tot circa 16.00 uur presenteren circa 40 verenigingen en organisaties zich aan de inwoners van Haren. Van Algemene Hulpdienst tot Zwemclub en van Vluchtelingenwerk tot Seniorenomroep. De markt wordt opgeluisterd door optredens van professionele standwerkers, die ieder half uur één van de deelnemende verenigingen in het zonnetje zetten. Muzikaal wordt de markt omlijst door het Agnes Rozenboomtrio en de Partners in Swing. De Vrijwillige Brandweer geeft een demonstratie op het schoolplein bij de achteringang van 't Clockhuys en kan men in de hal van 't Clockhuys internetten met het Seniorenweb.
Het doel van de digitale vacaturebank is organisaties de mogelijkheid te bieden hun vacatures voor vrijwilligers, breed onder de aandacht te brengen. Vrijwilligers die op zoek zijn naar mogelijk vrijwilligerswerk kunnen vanaf 15 september via de website van de gemeente bekijken of er vacatures zijn. Toekomstige vrijwilligers wordt tevens de mogelijkheid geboden zichzelf te presenteren via het web. De Gemeentewinkel zorgt er vervolgens voor dat de gegevens bij de betreffende Harense organisaties en instellingen terecht komen. De Wervingsmarkt vindt plaats in het kader van het Internationale Jaar van Vrijwilligers. Vrijwilligerswerk is het cement van de samenleving!