nieuws

20 mei 2001, 00:12

Digitale Stad Groningen ook in trek bij oudere Stadjers

De Digitale Stad Groningen (DSG) trekt gemiddeld zo’n 450 bezoekers per dag. Dat blijkt uit een onderzoek van Exception IT Services en WebWays Consultancy naar de interesse onder Stadjers voor de website.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aan een enquête onder bezoekers van de Groningse website die onlangs werd gehouden, werkten meer dan 800 mensen mee. Opvallend was, dat onder de bezoekers van de Digitale Stad Groningen niet zozeer veel jongeren te vinden zijn, maar juist een grote groep mensen met een leeftijd tussen de dertig en zestig jaar.
De meeste digitale steden in Nederland ontstonden met de bedoeling meer mensen toegang tot het internet te bieden, met als beste voorbeeld De Digitale Stad Amsterdam, DDS. Tien jaar geleden was het voor particulieren die niet via universiteit of bedrijfsleven toegang hadden tot het wereldwijde web lastig om te surfen. Bij DDS was het bijvoorbeeld ook mogelijk om een e-mailadres aan te vragen.
Inmiddels is internet een stuk toegankelijker geworden. De DSG, die in 1994 werd opgericht door vrijwilligers, heeft nu voornamelijk de functie van toegangpoort naar Groningse websites met ruim aandacht voor nieuws, kunst, cultuur en toerisme.
De enquête van de twee IT bedrijven was vooral bedoeld om te peilen wat de mogelijkheden in de toekomst voor de Groninger website zouden kunnen zijn. Binnenkort moet een beslissing worden genomen hoe de DSG zich verder gaat ontwikkelen.