nieuws

27 nov 2018, 10:10

Digitale 'biechtstoel' voor studenten: 'RUG Confessions'

Digitale 'biechtstoel' voor studenten: 'RUG Confessions'

Een digitale ‘biechtstoel’ waar studenten van Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen anoniem uiteenlopende zaken of ‘zonden’ kunnen vertellen of bekennen, is in korte tijd een succes geworden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het betreft een Facebookpagina onder de naam RUG Confessions die een week geleden werd gelanceerd en nu al vierduizend volgers heeft, zo meldt dinsdag het Dagblad van het Noorden.

 

Groningen is niet de eerste universiteitsstad met een opbiechtpagina: steden als Oxford, Boston, Londen en Stanford gingen Groningen voor.

 

Al bijna vierhonderd mensen van de mogelijkheid gebruik gemaakt om hun zonden op te biechten. Zo vertelt iemand dat hij of zij met een professor naar bed is geweest.

 

Ook is er een hartenkreet van een buitenlandse student. ‘Ik heb begrip voor mensen die in Nederland naar een popconcert zijn geweest, maar die niets konden zien omdat Nederlanders zo lang zijn’.

 

Een bijzondere biecht is er van een meisje dat een lange afstandsrelatie onderhoudt. ‘Ik heb hier een jongen gevonden die op mijn vriend lijkt. Daar heb ik seks mee’, zo laat ze weten op RUG Confessions.

 

Op de pagina kunnen lezers ook problemen of zorgen ‘posten’, waar door andere lezers dan op kan worden gereageerd.