nieuws

13 jan 2013, 12:12

Dieven gepakt met inzet helikopter en hulp journalisten 112 Groningen

Met dank aan journalisten van 112 Groningen en hulp van een helikopter kon de politie gisteren drie vrachtwagendieven aanhouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft zaterdagavond bij een industrieterrein aan de IJzerweg in Farmsum drie mannen aangehouden voor de diefstal van twee trekkers en twee opleggers. Het betreft twee mannen zonder vaste woonplaats (20 en 28 jaar) en 27-jarige man uit Denekamp.
 

De trekkers waren vrijdagnacht in Emmen gestolen, terwijl de opleggers later in Oude Pekela waren meegenomen. Via enkele twitterberichten van de politie was al de aandacht gevestigd op deze diefstallen. Journalisten van 112 Groningen zagen de betreffende trekkers met opleggers in de omgeving van Delfzijl rijden. Zij gaven dit direct door aan de Meldkamer Noord-Nederland.


Al snel werden beide vrachtautocombinaties op de IJzerweg in Farmsum aangetroffen. Een zoektocht naar de verdachten leverde al snel resultaat op. De 20-jarige dakloze man werd onder de modder aangetroffen en aangehouden.

De zoektocht naar de andere verdachten werd verricht met de hulp van de politiehelikopter. Dankzij warmtecamera’s konden de agenten op de grond aangestuurd worden naar de twee andere verdachten.
 

Zij hadden zich liggend verstopt in de berm van het nabijgelegen Eemskanaal.