nieuws

11 sep 2000, 00:12

Dief vast in vrieskist (en ander Gronings politienieuws)

GRONINGEN - Een 41-jarige inbreker heeft vannacht angstige uurtjes beleefd in de vrieskist van een Chinees restaurant aan de Platinalaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man was betrapt bij zijn poging tot inbraak en verstopte zich voor de speurende politiemensen. Die vonden hem uiteindelijk toch: in de vriezer. De dief had nog geen onderkoelingsverschijnselen en kon worden ingesloten.

Man steelt eieren op zondag
SINT ANNEN - Zondag kwam bij een boer aan de Boersterweg in Sint Annen een 25-jarige man uit Ten Boer aan de deur die eieren wilde kopen. De boer maakte duidelijk dat hij zondag geen handel dreef, maar de eierliefhebber liet zich niet zomaar wegsturen. Hij dook de schuur in, waar hij twee dozen met eieren wegnam. De man werd in de kraag gevat en overgedragen aan de politie. Na verhoor is de man met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Veendam: man vernielt woning ouders
De politie heeft zondagavond een 33-jarige man uit Muntendam in de woning van zijn ouders aan de Linge in Veendam aangehouden voor vernieling en bedreiging. De man was binnengedrongen in het ouderlijk huis en begon het inventaris te vernielen. De ouders konden de woning uitvluchten, maar de Muntendammer riep naar de ter plaatse gekomen politie dat hij in het bezit was van een vuurwapen. Toen de man brand begon te stichten in de woning drong de politie naar binnen. Van een wapen bleek geen sprake te zijn. De ravage in de woning was bijzonder groot. De man bleek aan zijn blote voeten gewond te zijn en is na behandeling ingesloten. De brandweer hoefde niet in actie te komen.