nieuws

13 sep 2000, 00:12

Dichters en schrijvers ontmoeten tijdens de eerste Noordelijke Schrijfdag

De Schrijversschool organiseert op 16 september de eerste Noordelijke Schrijfdag. Tijdens de dag kunnen belangstellenden schrijvers en dichters ontmoeten, informatie inwinnen over het cursusaanbod of een oefenles volgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een groot aantal bekende Groningse schrijvers en dichters zal zijn opwachting maken op de Noordelijke Schrijfdag. Zo geeft Jaap Scholten een lezing over hoe hij waargebeurde verfhalen verwerkte in zijn roman Morgester, terwijl dichter Driek van Wissen vertelt over het schrijven van poëzie.
Verder geven onder andere Ronald Ohlsen, Guillaume Pool, Bart FM Droog en Wouter Godijn workshops. Ook zijn er muziekoptredens van onder meer Meindert Talma en de jonge dichter Sieger Geertsma die rap en poëzie combineert.
De eerste Noordelijke Schrijfdag is de start van het nieuwe cursusjaar voor de Schrijversschool. Dit jaar worden er naast de cursussen ook evenementen georganiseerd. Zo vindt er vanaf oktober elke maandag een literaire avond plaats in de Schrijversschool aan de Oliemulderstraat 51.