nieuws

11 mrt 2013, 15:03

Der Aa-kerk verkoopt klokslagen

De Der Aa-Kerk in Groningen gaat vanaf vrijdag klokslagen verkopen om aandacht aan evenementen te genereren waarmee indirect het onderhoud van de kerk kan worden betaald. Mensen kunnen klokslagen opdragen aan vrienden of familieleden. De verkoop is in handen van Bijzondere Locaties Groningen, die verantwoordelijk is voor de exploitatie van de kerk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningers kunnen voor een euro een klokslag kopen voor en een mail laten sturen aan diegene aan wie de slagen zijn opgedragen. Bedrijven betalen tien euro per klokslag. Met de opbrengst worden publieke evenementen in de 13e eeuwse kerk georganiseerd. Met de opbrengst van die evenementen wordt het onderhoud van de kerk betaald.

De stichting benadrukt dat het niet om een 1 april grap gaat. ,,We willen Groningers meer bij de kerk betrekken”, zegt een woordvoerder van Bijzondere Locaties. “Bovendien gebruiken we liever hun geld dan dat we opnieuw naar de gemeente moeten stappen. Je kunt het zien als een soort van crowdfunding.”

De klokslagen worden verkocht zolang de actie een succes is.  Met de opbrengst wil Bijzonder Locaties samen met Pudding Events nieuwe evenementen organiseren die gratis toegankelijk zijn.