nieuws

20 dec 2000, 00:12

De Ruijter de Wildt: ‘Moordenaar Anne mogelijk betrokken bij meer moorden’

Jaap de Ruijter de Wildt, de vader van de twee jaar geleden vermoorde Anne de Ruijter de Wildt, vindt dat de politie de moordenaar van zijn dochter, Henk S., veel steviger aan de tand moet voelen over eerder in Groningen gepleegde moordzaken. Er zijn nog steeds twaalf moordzaken op vrouwen onopgelost. De Ruijter de Wildt zegt dat vandaag in het Groninger Dagblad Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een toelichting op het artikel in het Groninger Dagblad Stad laat De Ruijter de Wildt weten dat met name onderzocht moet worden wat Henk S. heeft uitgespookt in het prostitutie milieu in Groningen. Want onder de onopgeloste moordzaken is er een vijftal op prostituees en tippelaarsters.
Henk S. heeft al bekend Anne de Ruijter de Wildt te hebben vermoord, evenals een Utrechts tippelaarster. Afgelopen zondagavond werd tijdens een reconstructie van de moord op Anne in het programma van Peter R. de Vries voor SBS 6 duidelijk dat de zwaar verslaafde Henk S. in 1995 in Groningen bijna een prostituee vermoordde.
Jaap de Ruiijter de Wildt laat weten dat het gevaar bestaat dat de Groningse politie de belangstelling verliest voor de onopgeloste 12 moordzaken, waaronder een aantal op prostituees. ‘De politie heeft een ‘’cold-case squad’’ voor onopgeloste moordzaken. Die is echt heel hard bezig. Ze werken vooral aan zaken die dreigen te verjaren. Maar ik vind wel dat toch alles op alles moet worden gezet om te kijken of S. niet verantwoordelijk is voor meer recente onopgeloste moordzaken in Groningen’ aldus De Ruijter de Wildt. Eerder al liet de politie weten daar weinig brood in de zien. Volgens een woordvoerder is werkelijk al alles gedaan om te bezien of S. nog meer op zijn kerfstok heeft in Groningen. De Ruijter de Wildt bestrijdt dat,. Hij vindt dat er meer aandacht moet zijn voor onopgeloste zaken op prostituees, ook omdat hij vindt dat naar deze vrouwen toe duidelijk moet zijn dat de politie er alles aan doet om ook hen te beschermen. De Ruijter de Wildt gaat de kwestie nu aan de orde stellen tijdens een regulier overleg dat hij heeft met de Groningse politie.